Online Living Library “My hate speech story!”

Online Living Library “My hate speech story!”

Датум: 14.12.2020 Време: 19:00 Место: Онлајн (ZOOM платформа)   Главната цел на проектот За жал за време на пандемијата предизвикана од корона вирусот (КОВИД-19) се повеќе среќаваме секаков вид на говор на омраза, а еден од најзастапените е говорот на омраза врз...
Повик за учесници за тренинг за борба против говор на омраза и спротивставување на наративите / Thirrje për pjesëmarrës në trajnim për luftën kundër gjuhës së urrejtjes dhe narativave të kundërta

Повик за учесници за тренинг за борба против говор на омраза и спротивставување на наративите / Thirrje për pjesëmarrës në trajnim për luftën kundër gjuhës së urrejtjes dhe narativave të kundërta

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) распишува повик за учесници за тренинг за борба против говор на омраза и спротивставување на наративите во рамките на проектот „Борба против говорот на омраза и криминалот од омраза“.   Главна цел на проектот е да се создаде...
Online – GamifyEU Youth Exchange

Online – GamifyEU Youth Exchange

Project dates: in the period between the 10th of November and the 18th of December 2020 Project place: Online Deadline for applying: Monday the 9th of November 2020   ABOUT THE PROJECT The event will take place between the 9th of November 2020 and the 18th of...
Roundtable “Developing a new generation of sport fans”

Roundtable “Developing a new generation of sport fans”

On the 16th of October we organized a roundtable in Kumanovo as part of the project “Developing a new generation of sport fans”. The main aim of the roundtable was to explore the reality of North Macedonia regarding sports fans, prevention, and statistics on violence...