Call for for project assistant

Call for for project assistant

Center for Intercultural Dialogue (CID) is looking for a project assistant for the project Youth Civic Education CSO Platform for Countering Radicalization (Youth Counter). About the project: The project Youth Civic Education CSO Platform for Countering Radicalization...
Online Living Library “My hate speech story!”

Online Living Library “My hate speech story!”

Датум: 14.12.2020 Време: 19:00 Место: Онлајн (ZOOM платформа)   Главната цел на проектот За жал за време на пандемијата предизвикана од корона вирусот (КОВИД-19) се повеќе среќаваме секаков вид на говор на омраза, а еден од најзастапените е говорот на омраза врз...
Повик за учесници за тренинг за борба против говор на омраза и спротивставување на наративите / Thirrje për pjesëmarrës në trajnim për luftën kundër gjuhës së urrejtjes dhe narativave të kundërta

Повик за учесници за тренинг за борба против говор на омраза и спротивставување на наративите / Thirrje për pjesëmarrës në trajnim për luftën kundër gjuhës së urrejtjes dhe narativave të kundërta

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) распишува повик за учесници за тренинг за борба против говор на омраза и спротивставување на наративите во рамките на проектот „Борба против говорот на омраза и криминалот од омраза“.   Главна цел на проектот е да се создаде...
Online – GamifyEU Youth Exchange

Online – GamifyEU Youth Exchange

Project dates: in the period between the 10th of November and the 18th of December 2020 Project place: Online Deadline for applying: Monday the 9th of November 2020   ABOUT THE PROJECT The event will take place between the 9th of November 2020 and the 18th of...
Повик за учесници за еднодневна обука со младински работници кои работат во младински центри за спречување на корени на омраза / Thirrje për pjesëmarrës për trajnim një ditor me punëtorë rinor që punojnë në qendrat rinore për të parandaluar rrënjët e urrejtjes

Повик за учесници за еднодневна обука со младински работници кои работат во младински центри за спречување на корени на омраза / Thirrje për pjesëmarrës për trajnim një ditor me punëtorë rinor që punojnë në qendrat rinore për të parandaluar rrënjët e urrejtjes

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) распишува повик за учесници на обука со младински работници кои работат во младински центри за спречување на корени на омраза во рамките на проектот „Борба против говорот на омраза и криминалот од омраза“.   Проектот ќе...
Конкурс за изработка на уметнички творби / Konkurs për vepra artistike

Конкурс за изработка на уметнички творби / Konkurs për vepra artistike

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) распишува конкурс за изработка на уметнички творби за средношколци во рамките на проектот „Борба против говорот на омраза и криминалот од омраза“. Уметничките творби треба да бидат на тема:   “Како се справувам со...
Повик за учесници за три еднодневни обуки

Повик за учесници за три еднодневни обуки

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) распишува Повик за учесници на “Три еднодневни обуки” во рамки на проектот Граѓанско учество за интеркултурно општество Целта на обуките е да се изградат капацитетите и да се стекнат вештини за: работењето и потребите на...
Extended Call for essay competition

Extended Call for essay competition

Do you feel stuck at home? But you also like reading and writing? Well this competition is just for you! We invite all of you teenagers from 1st to 4th grade (high school) from Kumanovo to join us in this writing competition, where you will be able to express yourself...
Extended Call for drawing competition

Extended Call for drawing competition

Are you bored in quarantine? Join us to spend time together! We invite you all the young people from 6th to 9th grade from Kumanovo to join us in art drawing competition, where you will have the opportunity to share your art with us! The drawings will have to answer...
Повик за учесници на 8-ма Школа против говор на омраза

Повик за учесници на 8-ма Школа против говор на омраза

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) со задоволство распишува Повик за учесници на 8-мата Школа против говор на омраза, оваа година посветена на борба против сексистички и хомофобичен говор на омраза. Ја продолжуваме традицијата од 2012 година организирајќи годишни...